۱۵۰۰ تن ماهی پرورشی در قم تولید شد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی پرورشی در استخرهای استان تولید شد.

سید محمدرضا طاهری روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: تولید این آبزیان اعم از ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در ۲۲۳ باب استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی در قم صورت گرفت

وی افزود: همچنین در این مدت ۱۲۰ کیلوگرم خاویار به ارزش هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از ماهیان خاویاری پرورشی استان استحصال شد.

وی بیان کرد: تولید سه میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه انواع ماهی زینتی در ۳۱ واحد پرورش ماهیان زینتی استان، از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در زیرمجموعه مدیریت شیلات قم طی سال گذشته بود.

طاهری با اشاره به اینکه ارزش آبزیان پرورشی استان در سال ۹۷ بیش از ۴۸۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: همچنین در این رابطه ۲۹۴ تن به‌صورت مستقیم و ۶۰۰ تن غیرمستقیم درزمینهٔ تکثیر و پرورش آبزیان به کار اشتغال دارند

وی بیان کرد: طی سال گذشته ۳ فقره پروانه تأسیس شامل ۲تکثیر و نیم میلیون قطعه بچه ماهی تیلاپیا، یک هزار تن پرورش ماهی تیلاپیا،  فرآوری هشت هزار تن ماهی، یک‌میلیون قطعه زالوی طبی و ۲۵۰ هزار قطعه ماهیان زینتی در قم صادرشده است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۶ فقره پروانه بهره‌برداری برای فعالان بخش شیلات استان شامل ۸۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی، ۳۰ تن گوشت و ۶۰۰ کیلو خاویار پرورشی و ۲ فقره مجوز توسعه شامل ۴۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و سه تن خاویار پرورشی صادر شد.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.