رهبری
امروز جمعه 14 دی 1403
منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 18 مهر 1403

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: استان قم امروز با مسائلی مانند خشکسالی و گردوغبار روبه‌رو است؛ در ۳ ماه تابستان گردوغبار تاثیرات خود را بر وزن‌آوری مرغ گوشی گذاشت.

محمدرضا حاجی‌رضا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم گفت: ما امروز 8 واحد تولید ماهیان خاویاری غیرساحلی در استان داریم. قم به عنوان اولین استان در پرورش این نوع آبزی در کشور معرفی شده است.

وی افزود: ما سال گذشته 150 کیلوگرم خاویار از محل این ظرفیت‌‌ها صادرات داشته‌ایم. باتوجه به موفقیت در این حوزه برنامه‌ریزی داریم حداقل تا 10 واحد دیگر توسعه داشته‌ باشیم. اولویت آن با بهره‌برداران بومی استان که زمینه‌ این فعالیت را دارند و مالک آب و چاه هستند، است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های ما در استان فرآوری گوشت قرمز است. ما سالانه 31 هزار تن تولید گوشت قرمز و همچنین 15 هزار تن مصرف داریم. 16 هزار تن مازادی است که امروز به صورت خام به استان‌های همجوار انتقال پیدا می‌کند. ما باید در زنجیره تولید گوشت قرمز به سمتی حرکت کنیم که گوشت فرآوری شده، بسته‌بندی و برند شود.

حاجی‌رضا درباره‌ چالش‌هایی که کشاورزان با آن مواجه هستند، اذعان کرد: در کنار نقاط قوت کشاورزی استان قطعا دغدغه‌ها، مسائل و مشکلاتی نیز وجود دارد. چراکه حوزه‌ کشاورزی بخشی است که زنده و زاینده است و با طبیعت ارتباط دارد، قطع به یقین دستخوش تغییر و تحولاتی می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: استان قم امروز با مسائلی مانند خشکسالی و گردوغبار روبه‌رو است. در 3 ماه تابستان گردوغبار تاثیرات خود را بر وزن‌آوری مرغ گوشی گذاشت. این وقایعی است که به صورت مستقیم به بخش کشاورزی تاثیر می‌گذارد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: یکی دیگر از محدودیتها در بخش کشاورزی این است که در کنار مقوله‌ دانش‌بنیانی، یکی از تهدیدهای بخش کشاورزی در سراسر کشور، حوزه‌ سرمایه‌گذاری است، چراکه سرمایه‌گذاری یک عامل محدود کننده است و اگر به سمتی رود که ارقام سرمایه‌گذاری در این بخش ارتقا پیدا کند حتما می‌تواند بخش کشاورزی را اقتصادی کند.

وی عنوان کرد: طبق آمار، اگر در استان قم سالانه‌ 1.5 همت تسهیلات بانکی در اختیار بخش کشاورزی قرار دهیم، حتما می‌توانیم رشد اقتصادی حداقل 10 درصد را تضمین کنیم. ولی عددی که ما سال قبل داشتیم 500 میلیارد تومان بود و نتوانست نیازهای استان را برطرف کند. بنابراین عامل پیشران در بخش کشاورزی حوزه‌ی سرمایه‌گذاری است.

حاجی‌رضا تصریح کرد: از طرف دیگر ما به سمتی رفته‌ایم که زنجیره‌ها را در استان قم تکمیل کنیم. با هدف اینکه بتوانیم ارزش افزوده واقعی در بخش کشاورزی استان داشته باشیم. با این ملاحظات می‌توانیم 8 الی 9 مورد را به عنوان ظرفیت‌های توسعه‌ی بخش کشاورزی اعلام کنیم. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: ما از علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی درخواست داریم؛ چنانچه می‌توانند به این مسیر وارد شوند تا با متحد شدن شاهد رشد خوب بخش کشاورزی باشیم.