مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ۳۴ واحد فرآوری پسته با ظرفیت آماده سازی ۶ هزار و ۳۱۶ تُن محصول در این استان فعال است.
علی محمد ملاتقی روز یکشنبه در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: وجود ایستگاههای فرآوری از جمله عوامل مهم برای بالا بردن ارزش افزوده تولید پسته در قم است و ما تلاش داریم همچنان تعداد این واحدها در استان را با همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی افزایش دهیم.
وی افزود: پیشبینی میزان تولید در استان قم طی سال جاری هفت هزار تُن پسته خشک است که با توجه به ظرفیت واحدهای فرآوری استان میتوان گفت تقریبا تمامی پسته تولید شده در قم در واحدهای فرآوری آماده سازی میشود و این مزیت خوبی برای پستهکاران قمی است.
وی ادامه داد: به دلایل مختلف از جمله شرایط اقلیمی، پسته برداشت شده در باغات استان قم از کیفیت و طعم بسیار خوبی برخوردار است و طی سالهای اخیر بسیاری از پستهکاران قمی توانستهاند علاوه بر رقابت با محصول سایر استانها در بازار داخلی، در بازارهای صادراتی نیز حضور موفقی داشته باشند.