Agricultural Organization of Qom

رهبری
امروز یکشنبه 02 اردیبهشت 1403
منتشر شده در تاریخ یکشنبه 15 بهمن 1402

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم با بیان اینکه بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، گفت: ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

به‌گزارش خبرنگار ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز شنبه در نشست هم‌اندیشی مدیران جهاد کشاورزی با جوامع علمی، دانشگاهی و نخبگان استان، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای رشد ۱۰ درصدی بخش کشاورزی قم در دولت مردمی، ادامه داد: بر همین اساس تولید سالانه ۸۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی طی ۲ سال آینده برنامه‌ریزی‌شده‌است.

وی با بیان اینکه ۲ درصد پروتئین کشور در قم تولید می‌شود، افزود: حجم صادرات محصولات کشاورزی این استان در سال گذشته بیش از ۱۷ میلیون یورو بوده‌است.

وی بیان داشت: قم رتبه ششم تولید ماهیان خاویاری ، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه دوم پولت تخم‌گذار، رتبه سوم تخم‌مرغ و رتبه دوم بذرهای اصلاح شده در سطح کشور قرار دارد.

حاجی‌ رضا با تاکید بر اینکه توسعه صنعت کشاورزی در قم با رویکرد کیفی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: به‌رغم محدودیت‌های اقلیمی شاهد تولیدات پایداری در این حوزه هستیم.

وی با بیان اینکه جمعیت حدود ۸۵ میلیونی کشور سالانه نیازمند ۱۲۰ میلیون تن انواع محصولات غذایی است خاطرنشان کرد: طبق هدف‌گذاری‌های انجام شده در برنامه هفتم توسعه، جمعیت ایران باید به ۱۰۰ میلیون نفر برسد که نیازمند تامین سالانه ۱۵۰ میلیون تن انواع اقلام مصرفی است لذا توجه به زیرساخت‌های بخش کشاورزی مهم می‌باشد.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.