معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ۲ هزار و ۶۰۰ بهرهبردار مشغول برداشت گردو از باغات قم هستند و براساس پیشبینیها، در سالجاری حدود سههزار تُن محصول از باغات گردو در مناطق کوهستانی و سردسیر استان برداشت خواهد شد.
کاظم سعادت خاتونی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع بیان کرد: مناطق کوهستانی استان که آب کافی و با کیفیت دارند برای تولید گردو مناسب هستند و باغداران قمی بومی این مناطق از این ظرفیت به خوبی استفاده میکنند.
وی گفت: با توجه به زمانبر بودن فرآیند باردهی کامل درخت گردو، طی سالهای گذشته اقدامهای لازم برای برداشت هرچه بهتر محصول از سوی بهرهبرداران صورت گرفتهاست.
وی با اشاره به این که به طور معمول گردوی قم باکیفیت و دارای طعم مناسبی است، افزود: رقم گردو استان، بیشتر رقم رسمی یا بومی است و ارقام جدید هم در مناطق مختلف سرشاخه کاری شدهاست که هدف از آن افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خسارت سرمای دیررس بهاره است.
سعادت خاتونی با بیان خطراتی محیطی که روند تولید گردو در باغات استان را تهدید میکند، ادامه داد: در مواقعی به علت تنشهای شدید دمایی استان و گرمای شدید، درصد سیاه شدن مغز گردو بیشتر از حد معمول شده و ظرفیت تولید محصول کاهش پیدا میکند.