رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: اگر قرار است کشاورزی در استان قم و سطح کشور بهصورت پایدار و قابل بهرهوری بماند، نیاز به رعایت دو مؤلفه در زمینه آب و خاک دارد.
محمدرضا حاجیرضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استام قم در بازدید از مزرعه نوآور بهرهور فراهانی بیان کرد: با وجود آنکه بخش کشاورزی استان قم از نظر مساحت کوچک است اما بخشی مولد، قابل اشتغال و جریانساز در حوزه اقتصادی استان محسوب میشود.
وی ادامه داد: ۱۴ هزار نفر در حوزه کشاورزی بهطور مستقیم و حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار نفر بهصورت غیر مستقیم، در این حوزه در سطح استان قم فعالیت میکنند که طبق آمار، بخش کشاورزی ۴/۷ اشتغال استان را تشکیل میدهد.
حاجیرضا افزود: میزان ارزش افزوده بخش کشاورزی نسبت به ارزش افزوده سایر تولیدات در استان، حدود ۷درصد برآورد شده است و نسبت تولید ۹۳۰ هزار تن تولیدات بخش کشاورزی استان قم به ۱۳۰ میلیون تن در کل کشور نشاندهنده فعالیت قابل قبول بخش کشاورزی است.
وی مطرح کرد: یکی از محدودیتهایی که استان قم با آن مواجه است، کمبود منابع آبی میباشد که با انجام کشت پاییزه هنوز بارش باران قابل توجهی در استان رخ نداده است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: از نظر کیفی نیز با وجود ۱۲۰۰ حلقه چاهی که کشاورزان از آن استفاده میکنند، چاههای آب شور یا لب شور است، در حوزه تسهیلات و اقلیمی نیز محدودیتهایی گریبانگیر استان قم خواهد بود.
وی عنوان کرد: برای حفظ اشتغال و تولیدات بخش کشاورزی استان باید نگاه علمی، افزایش بهرهبرداری و دانشبنیانی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و مانند سال گذشته که ۱۰درصد افزایش عملکرد را دارا بودیم، امسال نیز این روند ادامه بیابد.حاجیرضا ادامه داد: اگر قرار است کشاورزی در استان قم و سطح کشور بهصورت پایدار و قابل بهرهوری بماند، نیاز به رعایت دو مولفه در زمینه آب و خاک دارد.
وی افزود: بخش عمده منابع آبی تابع بارندگی و شرایط اقلیمی است و از خاک نیز باید بهعنوان یک ثروت ملی حفاظت شود تا بخش کشاورزی دستخوش تغییرات نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم اظهار کرد: از آغاز انقلاب تا کنون حدود ۳۰ هزار هکتار زمین جهت بهرهبرداری عرضه شده است که مزرعه نوآور فراهانی یک نمونه ۱۲۰ هکتاری از آن است که به دلیل شرایط اقلیمی مناسب شهرستان جعفرآباد شاهد کشت ۶۰ هکتاری پسته، سیستم پرورش ماهی و پنل انرژی خورشیدی در این مزرعه، خواهیم بود.
وی ابراز کرد: یکی از اهدافی که بهصورت حدی در صدد تحقق یافتن آن هستیم، بهروزرسانی پروندههای واگذاری زمین است که سند اراضی در اختیار بهرهبرداران قرار گیرد.
حاجیرضا گفت: در سه سال گذشته یکی از اقدامات شاخص سازمان جهاد کشاورزی استان قم، سنددار کردن اراضی کشاورزی در راستای هویتدار شدن بخش کشاورزی است که ۵۰ هزار هکتار در کارگروه رفع تداخل در حال تعیین وضعیت هستند.
وی در پایان گفت: حفظ اراضی کاربری یکی از دغدغههای سازمان جهادکشاورزی قرار دارد که باتوجه به افزایش تغییر کاربریهای بخش کشاورزی، اهمیت آن دوچندان میشود.