رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، کمبود منابع آبی را یکی از مهمترین محدودیتهای کشاورزی قم دانست و گفت: باوجود اینکه کاشت محصولات پاییزه رو به اتمام است، بارندگی موثری را در استان نداشتهایم.
محمدرضا حاجی رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در نشست خبری که در تاریخ ۱۸ آذرماه در مزرعه فراهانی بخش جعفر آباد قم برگزار شد، بیان کرد: بخش کشاورزی استان با وجود وسعت کم زمینهای کشاورزی بسیار موثر و مولد در حوزه اقتصاد بوده است که حدود ۴/۷ درصد اشتغال قم را به خود اختصاص داده است.
حاجی رضا به میزان تولیدات کشاورزی استان نسبت به کشور اشاره کرد و گفت: استان از تولیدات بخش کشاورزی کشور که تقریبا ۱۳۰ میلیون تن است حدود ۹۳۰ هزار تن را به خود اختصاص داده است.
وی کمبود منابع آبی را یکی از مهمترین محدودیتهای کشاورزی قم دانست و بیان کرد: باوجود اینکه کاشت محصولات پاییزه رو به اتمام است، بارندگی موثری را در استان نداشتهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به شوری آب قم، اظهار کرد: ۱۲۰۰ حلقه چاه آب کشاورزی مجاز در قم فعال است که حدود ۳۰ درصد از آنها لب شور یا کاملا شور است، کمبود و شوری منابع آبی کشاورزی را با چالش مواجه کرده است.
حاجی رضا تاکید کرد: آب و خاک دو مولفه اصلی برای پایداری و بهرهوری در حوزه کشاورزی است. خاک به تنهایی یک عنصر اصلی که باید در حفظ آن تلاش کرد که یکی از این اقدامات واگذاری زمینهای کشاورزی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی ادامه داد: در کمیسیون ماده ۳۱و۳۲ زمینها برای صنایع تبدیلی و تکمیلی واگذاریها در غالب دامداری و گلخانه انجام شده و یکی از بروز ترین آنها سرمایهگذاری در تبدیل انرژیهای خورشیدی بوده است که علاوه بر رفع نیاز برق مالکین میتوانند از آن کسب درآمد کنند.
حاجی رضا به اقدامات مهم سازمان جهادکشاورزی اشاره کرد و گفت: در ۳ سال گذشته یکی از اقدامات مهم جهاد کشاورزی بحث صدور سند مالکیت زمینهای کشاورزی است.
وی با توجه به اهمیت حفظ کاربری اراضی تصریح کرد: حفظ کاربری اراضی یکی از امور مهم در کشاورزی است که با حفظ کاربری اراضی کشاورزی و جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری غیر مجاز، از زمینهای کشاورزی که سرمایه ملت هستند، حفاظت شود.