رهبری
امروز جمعه 07 دی 1403
منتشر شده در تاریخ سه‌شنبه 10 بهمن 1402

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گندم کشور، گفت: بر اساس آخرین گزارش‌های دریافت شده از استان‌ها، در حال حاضر سطح زیر کشت گندم آبی ایران ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار، سطح زیر کشت گندم دیم چهار میلیون و ۷۵ هزار هکتار و در مجموع سطح زیر کشت گندم کشور ۶ میلیون و ۱۲۵ هزار هکتار است.

سهراب سهرابی روز دوشنبه درحاشیه بازدید از مزارع گندم استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در همین راستا، بیان داشت: خوشبختانه بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۴۲۴ هزار تُن بذرهای اصلاح شده را در اختیار کشاورزان قرار دادیم، همچنین کودهای مورد نیاز در زمان کاشت نظیر کودهای ازته، فسفاته و پتاسه و در مرحله داشت کودهای سرک در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته‌است.

وی افزود: اما با توجه به شرایط جوی امسال همچون کاهش بیش از ۴۷ درصد بارندگی نسبت به بلند مدت و حدود ۳۸ درصد نسبت به سال گذشته و نیز افزایش دما، وضعیت خاصی را شاهد هستیم؛ در چنین شرایطی توصیه ما به کشاورزان این است که بیشتر مراقب بیماری‌ها، آفات و علف‌های هرز باشند چرا که در این وضعیت هم حجم آفات و بیماری‌ها و هم زمان بروز آن‌ها افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: برای عبور از شرایط گفته شده از بهره‌برداران می‌خواهیم در اجرای عملیات داشت شامل مدیریت آبیاری‌، مدیریت تغذیه در مرحله داشت، مصرف کودهای سرک برای بالا بردن تحمل گیاه نسبت به تنش‌های محیطی و مدیریت آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز اهتمام لازم را داشته باشند. کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی نیز در همه استان‌های کشور در کنار کشاورزان هستند و راهنمایی‌های لازم را به آنان ارائه خواهند داد.

دولت سیزدهم با سیاست‌های حمایتی خود از جمله افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، اجرای کشت قراردادی و همچنین جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم را به ۲.۵ برابر سال ۱۴۰۰ افزایش داد.

به گزارش ایرنا، گندم یکی از محصولات راهبردی غذایی در جهان است که پایه تامین امنیت غذایی انسان ها بشمار می رود. اغلب دولت‌ها برای اطمینان از تامین نیازهای خود، سیاست خرید تضمینی گندم و سایر محصولات راهبردی را اجرا می کنند. سیاستی که از یک سو اطمینان از فروش محصول را برای کشاورزان و از سوی دیگر تامین نیازهای غذایی برای مصرف کنندگان را به همراه دارد.

افزایش قیمت خرید تضمین گندم از پنج هزار تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۱۴۰۱ و ۱۵ هزار تومان در هنگام برداشت محصول در سال ۱۴۰۲ موجب افزایش تولید گندم در کشور از ۴.۵ میلیون تن به ۱۰.۴ میلیون تن در سال جاری شده است.

اجرای موفق این سیاست با نقش آفرینی وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید و محوریت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت ۱۵۶ هزار میلیارد تومان به کشاورزان زحمت کش کشور محقق شد. در حالی که در بازه زمانی دو سال اخیر حجم تولید گندم در کشور تقریبا ۲.۵ برابر شده است اما میزان پرداخت دولت به گندمکاران نزدیک به هفت برابر شده است. این نشان از همت جدی و برنامه ریزی دقیق دولت در سیاست گذاری و تامین منابع بودجه ای اجرای این سیاست راهبردی در کشور است.