رهبری
امروز شنبه 24 آبان 1404

» ۸۰ هزار تُن تخم مرغ در قم تولید شد

منتشر شده در تاریخ چهارشنبه 14 آبان 1404

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، منصور دیان اردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ با توجه به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» که بر تقویت چرخه تولید و کاهش وابستگی به واردات تاکید دارد، مجموعه اقدام‌هایی در بخش دام و طیور استان با همکاری تشکل‌های فعال در این حوزه انجام گرفت که موجب تولید تخم مرغ در سطح قابل قبولی شد.

وی با اشاره به این که قم رتبه سوم کشور در تولید تخم مرغ را در اختیار دارد، افزود: مساله تامین امنیت غذایی مردم مهمترین اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی قم است و در این خصوص تلاش می‌کنیم با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود و جذب سرمایه‌گذاران جدید، سطح تولید محصولات مورد نیاز مردم را افزایش دهیم.

بیش از ۴۰ درصد ارزش‌افزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور می‌باشد که این نکته نشان‌ می‌دهد سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه انجام‌ شده‌است.

هدف فعالیت‌های جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان به‌واسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد،‌ همچنین در کنار سرمایه‌گذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده‌است.

بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.