رهبری
امروز چهارشنبه 30 اردیبهشت 1405

» آغاز خرید تضمینی گندم در قم

منتشر شده در تاریخ سه‌شنبه 29 اردیبهشت 1405

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم از آغاز خرید تضمینی گندم در استان قم خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم امسال حدود ۲۳ هزار تن گندم از مزارع قم برداشت شود.

مجید حمیدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پايگاه خبری تحليلی قم فردا اظهار داشت: در استان قم تقریباً برداشت گندم از هفته گذشته به‌صورت پراکنده است آغاز شده است که مربوط به ارقام پیش دست گندم است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم از اواسط هفته آینده به سمت مرحله اوج برداشت گندم در استان قم برسیم که در همه مناطق دارای زراعت‌های آبی شهرستان‌های قم و جعفرآباد برداشت گندم را شاهد باشیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: امسال ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار گندم آبی یک هزار و ۲۰۰ هکتار گندم دیم در استان قم زیر کشت رفته است که بیشتر آن در بخش خلجستان است و بخش محدودی از گندم دم نیز در سلفچگان است.

حمیدی بیان داشت: پیش‌بینی می‌کنیم امسال حدود ۲۳ هزار تن گندم از مزارع قم برداشت شود.

وی تصریح کرد: درست از شرایط آبی استان خوب و عالی نبود همچنین در چند هفته اخیر بادهای شدیدی را شاهد بودیم که خسارت‌های زیادی را به بار آورد؛ اما با بارندگی‌هایی که اوایل فروردین شاهد بودیم رطوبت نسبی را به‌نحوی تأمین کرد که مزارع ما از نظر عملکردی با زحمت کشاورزان مناسب بود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم افزود: هرچند این بارندگی‌ها به آن مقداری نبود که بر اساس میانگین بلندمدت انتظار داشتیم؛ اما نسبت به سال گذشته نزولات جوی در ماه فروردین برای کشاورزی قم مناسب بود.

حمیدی اضافه کرد: همچنین همکارانمان در بخش فنی و ترویجی سازمان جهاد کشاورزی کمک شایانی برای بهبود عملکرد تولید گندم در استان قم داشتند و عملکرد تولید گندم در استان قم نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود.

وی گفت: خرید تضمینی گندم از گندم‌کاران استان قم عملاً آغاز شده است سیلوی گندم قم که متعلق به شرکت بازرگانی دولتی استان است خرید گندم را آغاز کرده است و از اولین محموله برداشت گندم، تکلیف مشخص بود و سیلوها آماده دریافت این گندم‌ها بودند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان قم خاطرنشان کرد اکنون تحویل گندم توسط کشاورزان به این سیلوها در حال انجام است شرایط مالی نیست تسهیل شده است به‌نحوی که ۳۰ درصد از وجوهات مربوطه به گندم به‌سرعت به گندم‌کاران پرداخت خواهد شد و در ادامه با تأمین اعتباری که می‌شود به‌تدریج پرداخت‌ها تکمیل خواهد شد.